Hoppa till sidans innehåll

0-1 förlust hemma mot Motala AIF

01 MAJ 2010 17:17
Det blev en mycket underhållande match
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2010 09:49

VMA visade direkt från start att man fått rejält med självförtroende sedan vinsten mot KAIF. Passningspelet funkade mycket bra och man skapade flertalet målchanser under första halvlek. Närmast var Grahm med en stenhård nick som fick ribban rejält i gungning. Även om det var VMA som höll i taktpinnen så var Motala inte ofarliga i sina omställningar. De hade bl. a ett friläge som Eklund i målet lyckades avvärja.

Andra halvlek så ökade VMA trycket mot Motala. Man skapade många riktigt bra lägen men det skulle visa sig att man inte hade marginalerna på sin sida denna dagen. Dessutom så storspelade bortalagets målvakt. Speciellt minns man en perfekt avvägd nick från Giselsson efter en hörna. Bollen gick mot målvaktens bortre kryss och man var beredd att anteckna ett VMA-mål. Men i sista stund lyckas målisen sträcka ut för fullt och tippa ut bollen. En mycket imponerande räddning.
Man hade även ett par bollar som rensades undan från mållinjen. En av gångerna var det Grahm som lyckats överlista bortamålisen. Halva Ädlavallen började jubla för ett ledningsmål men en bortaförsvarare hann upp bollan precis på mållinjen och rensade.
Trots en kavalkad av kvalificerade målchanser så är det gästerna från Motala som skulle göra matchens enda mål. De får en straff efter rörig situation där VMA försvaret en av få gånger i matchen agerade tveksamt. Straffen skjuts mycket säkert och helt otagbart upp i krysset. 0-1 till bortalaget kändes mycket mycket surt med tanke på VMA:s klara övertag.
Med kvarten kvar så fortsatte hemmlaget att skapa fina möjligheter till en kvittering. Bäst läge hade Rasmus Nilsson som efter ett inlägg hade öppet mål. Men lite fel i tajmingen gjorde att även den chansen gick om intet.

Idag var laget verkligen värda tre poäng. Att det inte ens blev en kändes verkligen surt. Men sån är fotbollen ibland. Kan man bara fortsätta det fina spel man visade upp idag så lär även poängen trilla in efter hand.

 

K-bladets referat

Corren.se referat

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info