Hoppa till sidans innehåll

1-0 mot seriekollegan

24 MAR 2018 14:37
Idag var det match mot seriekollegan Hjärsås/Värestorp.
  • Skapad: 24 MAR 2018 14:37

Vi mönstrade 18 spelare idag och MaxLudvig gjorde en efterlängtad comeback. Första 15 minuterna är Hj/V klart bättre än oss och sätter hög press på oss vilket gör det svårt för oss. De skapar lite lägen från kanten som inte skapar några problem för MaxLudvig. Vi jämnar ut spelet och har även vi något läge. Spelet böljar en del och mestadels håller båda lagen bollen på marken. 

I pausen pratar vi om att vara mer aggressiva och samtstämmiga i vårt försvarsspel vilket jag tycker vi blev. Spelet i den andra halvleken liknar mycket den första men ur mitt perspektiv tar vi över matchen mer och mer. Vi skapar ett par riktigt bra lägen som deras målvakt gör klassräddningar på. Några minuter innan slutsignalen får Oliver bollen på kanten och spelar den längs med målet och där dyker Kevin upp med en bredsida, 1-0. I matchen slutskede blir det en tilltrasslad situation i vårt straffområde som resulterar i straff till HJ/V. De bränner straffen ett par meter över mål och därefter blåser domaren av matchen, 1-0 till oss.

Summering: Seger med 1-0 mot en seriekollega känns alltid bra. Vi vinner en jämn match där båda lagen besitter goda kvaliteter och båda lagen bjöd på en bra genomkörare inför dessa två veckor som vi har kvar innan serien börjar. Vi är fortfarande svåra att göra mål på och gör ett bra försvarsarbete kollektivt även om det i inledningen hade sina svagheter. Offensivt är vi kreativa och snabba i våra omställningar. Vi skapar flera chanser men möter idag en bra motståndarmålvakt. 

Tre utropstecken

1. MaxLudvig tillbaka och det ger oss trygghet.

2. 18 spelare som spelade idag och alla gjorde en godkänd insats. Det visar vilken bra trupp vi har att tillgå. 

3. Vi höll ännu en nolla. 

Skribent: Stefan Persson
Epost: Adressen Gömd
VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info