Hoppa till sidans innehåll

2-2 mot Gransholms IF

09 MAJ 2009 17:13
Det bästa med dagens insats var att man lyckades greja en poäng. För på planen så var det helt enkelt inte VMA:s dag. De småländska gästerna från Gransholm var det klart bättre laget matchen igenom.
  • Skapad: 09 MAJ 2009 17:13

Som tur var för hemmalaget så var gästerna inte särskilt effektiva. De brände en rad riktigt heta lägen. VMA lyckades endast blixtra till vid några få tillfällen. Men det räckte för att man skulle kunna göra både 1-0 genom David Winnberg och 2-0 av Giselsson efter en något billigt tilldömd straff. Efter dessa målen såg det lite bättre ut för VMA. Man skapade även några halvlägen som med fortsatt flyt kunde gett även 3-0.

Men till slut så fick ändå gästerna hål på VMA. Och det var på ett snöpligt sätt men ändå rättvist sett till matchbilden. Efter en tilltrasslad situation där man tyckte att hemmaförsvaret skulle kunna få bort bollen kunde istället Gransholm trycka in en välförtjänt reducering till 2-1. Detta var i första halvlekens slutskede.

 

Inför andra halvlek kändes det ändå rätt bra. VMA hade ju en 2-1 ledning och bland publiken fanns förhoppningar om att man skulle snacka igenom och rätta till allt som inte stämde under första halvleken.
Men om man nu tyckte att mycket inte stämde under första halvan så skulle det visa sig bli ännu värre i andra.
Det börjar egentligen efter att Gransholm kvitterar i 52:a minuten. Bortalaget får en lika billig straff som VMA hade fått i första halvlek och utjämnar till 2-2.
Efter detta så är det inte mycket som funkar för VMA. Man krånglar till det mesta och flera gånger är passningspelet riktigt dåligt. Under andra halvlek är det inte många VMA-spelare som är vän med bollen. Gransholm pressar på allt mer och tvingar hemmalaget till den ena felpassningen efter den andra. Det bästa läget är när deras anfallare blir serverad bollen av VMA och helt ren med Krenar så skjuter han i stolpen. VMA lyckas med stor möda hålla det oavgjorda resultatet tiden ut. Och när domaren blåser i pipan så känns det som en ren befrielse och ett smärre under att det blev en poäng.

Sällan har vi sett vårt VMA så bleka på hemmaplan. Vi får hoppas på att detta rent spelmässigt var säsongens bottennapp. Godkänt idag får naturligtvis Krenar i målet men även Andy Grahm jobbade bra och var den som oroade bortalaget mest.
Nu är det bara att glömma denna matchen och blicka framåt istället. Nästa lördag beger man sig ända till Oskarshamn och en tuff bortamatch.

 

Laget:

Krenar Ejupi

Mattias Kardum (Rött kort minut 90)
Nils Ekvall
Niklas Svensson
Mattias Erlandsson

Emil Svensson (Ut minut 57)
Anders Giselsson (2-0 på straff minut 33. Ut minut 80)
Otto Ewesson (Ut minut 41)
David Winnberg (1-0 minut 26)

Rasmus Lundin
Andy Grahm

Avbytare:
Rickard Schacher (in 80)
Christian Andersson (in 57)
Vleron Bashotaj (in 41)
Tim Hansson
Kristian Önnervik

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info