Hoppa till sidans innehåll

3-1 vinst i hemmapremiären mot Älmhult

25 APR 2009 17:27
Hemmamöte mot Älmhult brukar vara lika med ett oavgjort resultat. Idag bröts trenden genom en riktig kämpainsats och lite flyt på slutet.
  • Uppdaterad: 26 APR 2009 00:42

Första halvtimmen bjöds det inte på så rolig fotboll. Jämnt spel över hela planen utan att det skapades några direkta målchanser. Men sista kvarten så börjar hemmlaget hitta rätt med sista passen och man skapar flera riktigt bra målchanser. Bland annat så blir Lundin helt frispelad av Grahm men avslutet går över. Både Christan Andersson och Andy Grahm har ett par bra lägen men ingen lyckas få till det i det avgörande momentet. I halvlekens sista minut kommer ändå till slut ett hemmamål. Det är Andy Grahm som springer sig fri och ensam med målvakten gör han det så hett efterlängtade ledningsmålet. Med tanke på de chanser man skapade på slutet så var det härligt att man till sist lyckades spräcka Älmhults nolla.
Första halvlek är ändå spelmässigt rätt jämn men VMA tillåter inte Älmhult att komma till några farligare chanser. Deras bästa möjlighet var ett bra skott från långt håll som Krenar snyggt tippade till hörna. VMA skapade som sagt flera klara målchanser den sista kvarten och halvtidsledningen var mer än motiverad.

 

Andra halvlek inleds också rätt jämnt men efter ett tag så är det Älmhult som har ett visst spelmässigt övertag. VMA som spelar väldigt tajt och diciplinerat släpper ändå inte till så mycket. Efter en kvarts spel så drar Andy Grahm på sig sitt andra gula kort i matchen och blir utvisad.
I samband med denna situationen så blir det hörna till bortalaget. Vi vet sen tidigare att Älmhult alltid är starka på fasta situationer. Detta visar de även i denna matchen. Hörnan slås bra och i högen av spelare inne i målområdet så är det deras mittback som nickar bollen hårt och resolut i mål. 1-1 och en man mindre känns i detta läget väldigt tufft. Med en man mer på planen så tar bortalaget över initiativet helt och hållet. VMA fortsätter spela tillknäppt och Älmhult kommer trots sitt spelövertag inte till mer än några halvchanser. De har även ett par frisparkar och någon hörna där det blev lite oroligt. I detta läget hoppades man som bäst på att VMA skulle kunna hålla tiden ut. Och greja den mot Älmhult på hemmaplan traditionella enpoängaren. Med 20 minuter kvar gör Almhult sitt tredje och sista byte. Detta skulle visa sig betyda mer för hemmalaget än bortalaget. Några minuter senare så tvingas en bortaspelare p.g.a skada att gå av planen. Med lika många spelare på plan så vågar VMA på sig lite mer offensiv. I 82:a minuten och efter en något tilltrasslad situation framför Älmhults mål så lyckas Lundin på nåt sätt tråckla in 2-1. Det var ett mål man inte hade vågat hoppats på. För efter Grahms utvisning och fram till 2-1 målet så var besöken i Älmhults straffområde lätträknade. Med endast 8 minuter kvar så tvingas bortalaget att satsa allt framåt. Men VMA spelar smart och Älmhult tvingas jaga på allt desperatare. Istället är det hemmalaget som kan vända spelet snabbt och Giselsson kommer i ett bra läge och prickskjuter in 3-1. Med endast några minuter kvar och en tvåmålsledning så är matchen avgjord.

En mycket härlig trepoängare mot ett lag som vi alltid brukar ha det svårt mot. Hela försvarslinjen skötte sig galant. På mitten var Giselsson som vanligt en klippa. Debutanten Otto Ewesson visade en härlig vilja och inställning. Ja det gäller hela laget i denna matchen.

Desto tråkigare blev det för spelarna när de gick in till omklädningsrummet och såg att det hade varit inbrott. En simpel och feg tjuv hade stulit spelarnas mobiler och plånböcker. Om någon av er läsare som var på matchen har obeserverat något misstänkt så hör av er till föreningen via mail till This is a mailto link eller ta kontakt med någon av ledarna.

 

Laget:
Krenar Ejupi
Mattias Kardum, Nils Ekvall, Niklas Svensson, Mattias Erlandsson
Christian Andersson, Anders Giselsson, Otto Ewesson, Rickard Schacher (80)
Rasmus Lundin, Andy Grahm
Avbytare:
David Winnberg (80), Tim Hansson, Vleron Bashotaj, Kristian Önnervik

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info