Hoppa till sidans innehåll

3-1 vinst mot Älmeboda/Linneryd

15 AUG 2009 17:07
VMA vinner med 3-1 (0-0) efter ett fint och underhållande spel.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2009 02:26

Lördagens eviga regnande gav en lite regntung plan och ovanligt få åskådare.
Trots detta så bjöd VMA långa stunder på en riktigt fin fotboll. Gästerna från Älmeboda/Linneryd inledde visserligen matchen piggt men det dröjde inte länge innan hemmalaget tog över. Första halvlek slutade mållöst men det var VMA som stod för det mesta och bästa av spelet. Bortalaget hade vasse Ola Holgersson avstängd och faktiskt kändes de rätt uddlösa framåt.

 

Andra halvlek börjar VMA riktigt bra med ett snabbt och fint passningspel. Efter en knapp kvart spelad av halvleken så tar VMA ledningen med 1-0. Eller rättare sagt så får man ledningen då det är ett klockrent självmål. Efter ett inlägg ifrån vänsterkanten så får en av deras egna spelare i straffområdet felträff och det blir till ett snyggt självmål. Väldigt snöpligt för gästerna men bara att tacka och ta emot för VMA som ändå hade gjort sig förtjänta av ett ledningsmål. Efter målet så tog hemmalaget över totalt. Rasmus Nilsson gör 2-0 bara några minuter senare. Grahm spär på till 3-0 efter ytterliggare fem minuter. Man har bud på fler mål och stundtals är det ren utspelning. Med en säker tremålsledning och den senaste tidens hårda matchande så väljer man att göra alla sina byten. Med 20 minuter kvar så ersätts Gisel och Christian med Lundin och Winnberg. Redan en kvart tidigare hade Rossander ersatt Lindström på vänsterkanten. Just samarbetet och spelet på vänsterkanten var annars en fröjd att skåda idag. Tonåringarna Kardum, Lindström och Rossander när han kom in hade ett lysande samarbete.
Bytena gjorde att man tappade rytmen lite och intensiteten avtog efterhand. På slutet kunde Älmeboda/Linneryd tröstmåla och faställa slutresultatet till 3-1.

 

Härligt med ännu en trepoängare. Synd bara att det skulle vara ett sånt ihärdigt regnande inför matchen. Det orsakade ett rejält tapp i antalet åskådare. Det fina spel laget visade upp förtjänade sannerligen mer än 101 betalande åskådare.
Nästa match är borta mot Saxemara på lördag med matchstart redan kl. 13:00.

 

Laget:

Krenar Ejupi

Daniel Kardum
Nils Ekvall
Niklas Svensson
Håkan Leo

Daniel Lindström (56)
Björn Persson
Rasmus Nilsson
Christian Andersson (70)

Andy Grahm
Anders Giselsson (70)

Avbytare:

Jimmy Rossander (56)
David Winnberg (70)
Rasmus Lundin (70)
Otto Ewesson
Kristian Önnervik

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info