Hoppa till sidans innehåll

3-2 vinst borta mot Sölvesborg

12 AUG 2009 21:03
Äntligen tar VMA en trepoängare på bortaplan. Andreas Grahm blir stor matchhjälte efter ett äkta hat-trick i andra halvlek.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2009 02:12

Matchinledningen var spelmässigt jämnt fördelad. Den första halvtimmen var det ändå VMA som kändes lite vassare när man tog sig framåt. Redan i den 5:e minuten hade Giselsson ett gyllene läge att ge bortalaget ledningen. Efter ett fint inlägg ifrån vänsterkanten når han högst och nickar mot mål. Sgif målvakten gör en bra räddning men Gisel är ytterst nära att kunna tåa in returen. En försvarare hinner dock i sista stund att rensa undan. Nästa riktigt vassa målchans är i den 25:e minuten. Det är Winnberg som får bollen i fritt läge efter att man har rullat bort Sgif försvaret. Keepern reflexräddar och Winnberg får lika fint läge på returen men lyckas inte heller på den att överlista målvakten. I det läget ska det bara vara mål. Men vi ska inte heller förta målvaktens mycket fina reflexräddningar. Fram till detta så hade hemmalaget inte förmått sätta nån större press på VMA försvaret. De hade endast ett par farliga skott utifrån som Krenar kunde ta hand om. Men efterhand så tar hemmlaget över kommandot. Den sista kvarten har de ett spelmässigt övertag och skapar ett par riktigt bra chanser. Krenar i målet räddar riktigt bra ett par gånger och vid några tillfällen så får inte hemmalaget till det i avsluten. Sett till målchanser så känns oavgjort i halvtid ändå ganska rättvist.

 

Andra halvlek inleds så som första avslutades. Dvs med ett spelmässigt övertag för hemmalaget. De skapar flera bra lägen men Krenar ser till att hålla nollan intakt. Trenden kändes dock inte bra då Sgif satte allt hårdare press mot VMA. Redan en kvart in i halvleken så gjorde Fredrik Johansson ett dubbelbyte. In med både Christian Andersson och Andy Grahm som lite överraskande fick starta matchen på avbytarbänken. Detta skulle visa sig vara ett genidrag. Bägge grabbarna var pigga värre. Särskilt Grahm som med sina kvicka ben kan vara rena mardrömmen för lite halvtrötta motståndare. Han behövde inte många minuter på banan innan första målet kom. Inget typiskt Grahm mål visserligen men ack så påpassligt. Mitt i hemmalagets dominans så sticker VMA upp och efter en tilltrasslad situation så lyckas Grahm trycka in bollen i mål. Sett till halvlekens första kvart så var det inte helt logiskt med ett VMA mål. Men det struntar vi i för hur många gånger har man inte råkat ut för det omvända under denna säsongen. Målet får dock ännu mer fart på hemmalaget som satsar än mer framåt. Ett läge som passar VMA:s blixtsnabba spelvändningar utmärkt. Endast 6 minuter efter ledningsmålet blir Grahm frispelad och kan även göra 2-0. Hemmalaget ger dock inte upp utan fortsätter ligga på och det blir flera gånger oroligt i VMA försvaret. Till sist kan man inte stå emot och hemmalaget kan efter ett snyggt avslut göra 2-1. Nu fick Sgif verkligen blodad tand och satsade allt framåt. Samtidigt som man oroade sig för en kvittering så blev det stora fina ytor för Gisel och Grahm på topp att jobba i. Med endast några minuter kvar så petar Grahm bollen förbi deras sista man och ruschar förbi honom och drar på ett fint skott ifrån en högerposition i straffområdet. 3-1 och matchen kändes avgjord. Men hemmalaget vägrade envist att ge upp. I första övertidsminuten så reducerar de till 3-2 och de sista minuterna blir nervösa. VMA lyckas ändå hålla tiden ut och tar en mycket skön och viktig trepoängare.

 

Härligt att man äntligen lyckas ta en trepoängare på bortaplan. Senast det begav sig var i seriens tredje omgång. Ser man till den totala matchbilden så var det kanske inte helt rättvist. Men hela laget kände att det var skönt med lite flyt för en gångs skull. Ska man kunna jobba sig uppåt i tabellen så krävs det även lite av den varan.
Naturligtvis förtjänar hela laget beröm idag. Men extra plus går till matchhjältarna Grahm och Krenar.
Redan på lördag väntar nästa match. Det är Älmeboda/Linneryd som gästar Arkelstorps IP med matchstart kl. 15:00.
Väl mött då!


Laget:

Krenar Ejupi

Daniel Kardum
Nils Ekvall
Niklas Svensson
Mattias Erlandsson (80)

Daniel Lindström
Björn Persson
Rasmus Nilsson
David Winnberg (60)

Rasmus Lundin (60)
Anders Giselsson

Avbytare:
Christian Andersson (60)
Andy Grahm (60)
Mattias Kardum (80)
Otto Ewesson
Kristian Önnervik

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info