Hoppa till sidans innehåll

4-0 vinst hemma mot Växjö BK

01 AUG 2009 17:25
VMA tog en mycket viktig och välbehövlig trepoängare i mötet mot Växjö BK. Segersiffrorna skrevs till 4-0 efter att matchens stora lirare Anders Giselsson gjort samtliga mål i andra halvlek.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2009 23:13

VMA startade matchen mycket bra och hade under första halvlek flera fina målchanser. Tyvärr fick man inte riktigt till det i de avgörande momenten. Desto bättre var det att man i varje fall höll tätt bakåt. Trots ett markant övertag av VMA så hade Växjö ett par riktiga bra lägen att ta ledningen i slutet på halvleken. Dessa lägen fick de efter ett par snabba spelvändningar. I övrigt så hade hemmalagets backlinje inga större problem att värja sig.

Andra halvlek börjar bra och det dröjer inte länge innan Andy Grahm tar sig fram i ett bra läge. Han blir dock mycket bryskt omhändertagen av bortaförsvaret och domaren blåser straff till VMA. Giselsson tar hand om straffen och visar att han verkligen har hållit krutet torrt över sommaren. Stenhårt upp i nättaket skjuter han in 1-0.
VMA fortsätter spela stabilt och med cirka 20 minuter kvar kommer även 2-0. Det är på en hörna som Giselsson nickar in sitt andra mål. Bortalaget ger dock inte upp utan försöker lyfta upp spelet. Detta ger VMA flera fina kontringslägen som är nära att resultera. Men det är först i 87:e minuten som man definitivt avgör matchen. OCh på vilket sätt man gör det. Det är Giselsson som får på en riktig kanon strax utanför målområdet som målvakten knappt hann reagera på. Det är efter ett fint och snabbt anfallspel som Gisel gör sin mycket snygga avslutning på. Bara ett par minuter senare så kommer VMA i ett nytt fint anfall. Det slutar med att Grahm blir fälld och domaren kan inte undvika att blåsa ännu en straff för hemmalaget. Giselsson skjuter straffen precis likadant som den första och målvakten är chanslös. Det blir en mycket stabil 4-0 seger och tre ytterst viktiga poäng.

Laget visade verkligen att de var rejält spelsugna idag. En mycket stabil insats genom alla lagdelar. Ny i laget idag var från KFF hemvändande Daniel Kardum som tog plats som vänsterback. Välkommen hem igen Danne.


Laget:

Krenar Ejupi

Håkan Leo
Nils Ekvall
Niklas Svensson
Daniel Kardum

Daniel Lindström (70)
Björn Persson
Rasmus Nilsson
Christian Andersson

Andy Grahm
Anders Giselsson

Avbytare:
Tim Hansson (70)
Emil Svensson
Mattias Erlandsson
Mattias Kardum
Kristian Önnervik

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info