Hoppa till sidans innehåll

7-1 vinst mot Vetlanda FF

12 SEP 2009 18:07
VMA tog en stor och komfortabel seger mot seriejumbon från Vetlanda.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2009 19:58

Med tanke på tabelläge och den senaste tidens resultat så förväntade sig alla inget annat än en hemmaseger. VMA gjorde heller ingen besviken. Man startade matchen med helt rätt attityd och gästerna hade inte mycket att sätta emot. 1-0 målet kommer i 10:e minuten genom en fin yttersida av formtoppade David Winnberg. Målet kom helt logiskt då VMA hade dominerat stort och skapat ett par rejält heta målchanser. Efter detta så var det ingen som helst tvekan om hur denna matchen skulle sluta. 2-0 görs av Christian Andersson i 21:e minuten. Rasmus Nilsson gör 3-0 efter en halvtimmes spel. Bara minuterna efter spär Andy Grahm på med 4-0. Resulatet står sig halvleken ut.

 

Andra halvlek inleds i ett lite lugnare tempo ifrån hemmalaget. Vetlanda får lite mer utrymme och lyckas skapa några halvchanser. Men så fort VMA satte in en lite högre växel så började man rada upp målchanser. Ett tag var det en riktig kavalkad i missade chanser. Och det var inte vilka chanser som helst. Det var frilägen, det var öppet mål och även ett par ramträffar. Utan att överdriva så kunde det verkligen ha runnit iväg rejält i målprotokollet. Men det dröjer ändå till 25 minuter in i andra halvlek innan 5-0 målet kommer. Det är måltjuven Andy Grahm som trycker in sitt andra mål för dagen. Strax innan detta så blev Giselsson skadad och Mattias Kardum fick ersätta honom. Grahm som står på två gula kort skulle sparas inför Älmhult matchen och ersattes därför strax efter målet av Rossander. Med 10 minuter kvar så springer Rossander sig helt fri med målvakten. Han fintar bort målisen som sedan drar ner honom och det blir straff för VMA och rött kort till målvakten. Kardum slår säkert straffen i mål och det är 6-0 till hemmalaget. Bara några minuter efteråt så gör han även 7-0. Precis i matchens slutskede så lyckas Vetlanda få till ett tröstmål och matchen slutar 7-1.

 

Laget gör en riktigt gedigen insats idag. Visst missades många givna mållägen men man tar ändå sin största seger för året. Dessutom innebär storsegern idag att man kommit ifatt Älmhult vad gäller målkvoten. Det är ju just Älmhult man möter nästa helg. Vid eventuell seger där så kommer man passera dem i tabellen. Nu är det lättare sagt än gjort mot seriens absolut starkaste hemmalag. Men hur som helst så har VMA:s fina höst bäddat för en riktigt spännande match borta i Älmhult nästa lördag.
Vi ses väl i Älmhult?


Laget:

Kristian Önnervik

Daniel Kardum
Nils Ekvall
Niklas Svensson
Håkan Leo (50)

David Winnberg
Rasmus Nilsson
Anders Giselsson (65, skadad)
Christian Andersson

Andy Grahm (70)
Rasmus Lundin

Avbytare:
Otto Ewesson
Mattias Kardum (65)
Jimmy Rossander (70)
Emil Svensson
Agron Fetahi (50)

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info