Hoppa till sidans innehåll

Förlust 3-1 borta mot Lyckeby

02 JUL 2009 01:51
VMA gör sitt första besök på trevliga Lyckåvallen i Lyckeby. Men tyvärr kändes det inte lika trevligt att behöva åka hem helt poänglösa. VMA gör faktiskt en bra match och kunde man bara förvaltat sitt spelövertag och de lägen som skapades så borde utgången ha varit något helt annat.
  • Skapad: 02 JUL 2009 01:51

Hemmalaget chockstartade med att göra 1-0 redan i andra minuten. Precis som i mötet lagen emellan i lördags så var VMA lite trögstartade. Men efterhand så kom man in bra i matchen och i 25:e minuten kunde Jimmy Rossander kvittera efter ett fint solonummer ifrån sin kant. VMA forsätter spela bra och har ett visst övertag resten av halvleken. Det är främst Jimmy som från sin vänsterkant skapar oro i lyckebyförsvaret.

 

Andra halvlek inleds bra av VMA. Man har ett fint och snabbt passningsspel och är flera gånger på väg att rulla upp hemmaförsvaret. Lyckeby får mest ägna sig åt att rensa undan och känslan är att VMA snart kommer trycka in ett ledningsmål. Man skapar ett par riktigt bra lägen men det där lilla lilla extra saknas i avsluten. Istället så är det hemmalaget som i 25:e minuten gör 2-1. Sett till matchbilden så kändes detta väldigt snöpligt. Lyckeby hade så långt i halvleken inte haft ett enda anfall mot VMA-målet.
Efter deras ledningsmål så blir VMA lite ängsliga i sitt spel. Man kommer inte fram lika bra längre. Istället för att tålmodigt försöka fortsätta samma fina spel så börjar man slå långbollar istället. Ett väl samlat hemmaförsvar har inga problem att värja sig mot detta. På övertid kan de istället fastställa slutresultatet till 3-1.

 

Inför höstsäsongen så parkerar laget på en 8:e plats. Tittar man på resultaten så här långt så har det blivit väldigt mager utdelning på bortaplan. Precis som i dagens match så har man trots spelövertag haft väldigt svårt att omsätta det i mål.
Nu blir det en månads välbehövlig vila så samlar vi nya krafter inför höstsäsongen.
Höstpremiären är på Arkelstorps IP lördagen den 1/8 kl. 15:00 då man möter serieledarna Växjö BK.
Väl mött då!


Laget mot Lyckeby:

Krenar Ejupi

Rickard Schacher (74)
Håkan Leo
Björn Persson
Christian Andersson

Jimmy Rossander (84)
Rasmus Nilsson
Anders Giselsson
David Winnberg

Andy Grahm
Rasums Lundin

Avbytare:
Tim Hansson (84)
Emil Svensson (74)
Johan Grönkvist
Kristian Önnervik

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info