Hoppa till sidans innehåll

Förlust hemma mot Rydaholm med 1-3

13 JUN 2009 17:10
VMA inkasserar sin första förlust på hemmaplan.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2009 01:23

Trots förlust med 1-3 så var det en match mellan två jämna lag. Första halvleken är ganska händelsefattig och det skapas inte så många målchanser. Gästerna från Rydaholm har dock ett visst spelövertag genom ett bättre passningsspel. I 20:e minuten lyckas de ta ledningen efter en hörna. Detta mål visade att VMA inte skulle ha de små marginalerna på sin sida idag. Det tillkommer efter en halvt misslyckad nick som en annan Rydaholmsspelare turligt får på axeln så bollen ändrar riktning och gör Önnervik i målet helt chanslös. Lika härligt som att få såna mål med sig lika surt är det när de går emot en. VMA:s bästa chans under den första halvan har Winnberg när han kommer i ett bra läge ifrån sin vänsterposition. Tyvärr får han inte till avslutet riktigt då han är hårt uppvaktad.

 

Andra halvlek inleder VMA på ett bra sätt. I 5:e minuten så får Giselsson ett gyllene tillfälle att utjämna. Han lyckas slita till sig ett friläge och får på ett tungt skott. Men tyvärr gör bortamålisen en riktigt bra räddning. Matchen fortsätter vara riktigt jämn utan att det skapas mer än några få halvchanser. Med 20 minuter kvar så kommer ännu en situation där hemmlaget verkligen inte har flytet på sin sida. VMA lyckas etablera rejäl press i ett anfall och bollen spelas till en rättvänd och fristående Rasmus Nilsson. Han har fritt skottfält i ett mycket bra läge i straffområdet. Precis i skottögonblicket blir han rejält tacklad i ryggen och därigenom regelvidrigt hindrad i sitt avslut. Det kan inte vara annat än en straff i detta läget. Ändå väljer domaren att helt blunda för det. Som sagt så hade inte VMA de små marginalerna på sin sida idag. Bara ett par minuter efter detta så kan istället Rydaholm göra ännu ett mål efter en hörna. 0-2 underläge med kvarten kvar tvingar hemmalaget att chansa än mer offensivt. Som ett brev på posten så kommer istället 0-3 och den definitiva spiken i kistan. VMA ger ändå inte upp och lyckas åtminstone tröstmåla. Det är Grahm som springer sig fri och spräcker Rydaholms nolla.

 

Egentligen är det inte så mycket att säga om att man förlorar idag. Rydaholm är ett bra och starkt lag. Matchen är jämn och tät och som så ofta i sådana matcher är det de små marginalerna som avgör. Nu är det bara att ta nya tag och istället försöka rubba den starka nykomlingen Växjö BK borta nästa helg.

 

Laget:

Kristian Önnervik

Rickard Schacher (ut 75)
Nils Ekvall
Anders Giselsson
Christian Andersson

Jimmy Rossander (ut 81)
Rasmus Nilsson
Otto Ewesson (ut 45)
David Winnberg

Andy Grahm
Rasums Lundin

Avbytare:
Björn Persson (in 45)
Mattias Kardum
Niklas Svensson (in 75)
Emil Svensson (in 81)
Krenar Ejupi

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info