Hoppa till sidans innehåll

Förlust med 2-1 borta mot Älmeboda/Linneryd

30 MAJ 2009 20:05
VMA fick inga poäng med sig hem ifrån sitt besök i Rävemåla i Småland.
  • Skapad: 30 MAJ 2009 20:05

Precis som VMA så har Älmeboda/Linneryd två olika hemmaplaner. För första gången så fick VMA möta hemmalaget på deras plan i Rävemåla. Men det gjorde ingen skillnad för precis som i tidigare bortamöte lagen emellan så blev det inga poäng med hem till Skåne. Och med tanke på hur matchen såg ut så kändes det både surt och bittert att få åka hem helt tomhänta.

 

Första halvlek var jämn mellan två lag som spelade rätt likartat. Hemmalaget kändes ändå aningen vassare i sina omställningar samtidigt som VMA inte fick till det rätta flytet i sitt passningsspel. En kvart in i matchen gör de 1-0 efter en situation där de lyckas bita sig fast i VMA:s straffområde. Bägge lagen skapade därefter några bra lägen efter snabba spelvändningar. Andy Grahm är ytterst nära att utjämna precis i slutet på halvleken men lyckas på något sätt missa bollen i ett läge med helt öppet mål.

 

Andra halvlek inleds bra av VMA. Man börjar hitta varandra allt bättre i passningsspelet. Efterhand så tar man över helt och hållet och skapar flera riktigt heta lägen. Efter 20 minuters spel så kan Jimmy Rossander göra sitt första mål i VMA-tröjan. Det är efter flera fina och snabba passningar som avslutningen kommer. Målet är en riktig skönhet där Jimmy på ett tillslag ger bollen en härligt skruvad bollbana så den går in precis intill bortre stolpen otagbart för hemmakeepern. Efter kvitteringen så fortsätter VMA att trumma på. Hemmalaget får allt svårare att hänga med.

Mitt i VMA:s dominans så drar Niklas Svensson mycket oturligt på sig sitt andra gula kort och blir utvisad. Med det stora spelövertag man har i detta läget så gör man inga förändringar utan tvingas köra vidare med trebackslinje istället. Detta förändrar inte matchbilden utan VMA kan fortsätta pressa på för ett ledningsmål. Man har flera riktigt bra lägen och trots att hemmalaget nästan går på knäna så lyckas man inte peta in bollen. Istället så är det hemmalaget som med knappt 10 minuter kvar av matchen lyckas kontra in 2-1. Resultatet står sig tiden ut och det är ett mycket besviket VMA som får se sig besgrade.

 

VMA gör idag en bra match. Speciellt spelet i andra halvlek borde ha gett tre poäng. Men det som saknades var effektiviteten i avsluten och där var hemmalaget bättre och därför vann de också med 2-1. Surt och bittert som sagt men det är bara att ta nya tag inför derbyt mot Sölvesborg nästa lördag.

 

Laget:

Krenar Ejupi

Mattias Kardum (ut 30, skadad)
Nils Ekvall
Niklas Svensson
Christian Andersson

Jimmy Rossander
Rasmus Nilsson 
Anders Giselsson
David Winnberg

Emil Svensson (ut 70)
Andy Grahm

Avbytare:
Björn Persson (in 30)
Rickard Schacher
Vleron Bashotaj
Tim Hansson (in 70)
Kristian Önnervik

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info