Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort 1-1 i derbyt mot SGIF

14 MAJ 2011 18:14
VMA kvitterar på straff i andra halvlek och lyckas bärga säsongens första bortapoäng.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:48

Stor matchhjälte i VMA blev Max-Ludwig Gustafsson i målet.
Det var han som höll kvar VMA i matchen när hemmalaget låg på som värst under första halvan av andra halvlek. Han stod för att par riktigt kvalificerade räddningar. Hemmalaget kunde haft både 2-0 och 3-0 innan VMA lyckades skapa några riktigt heta målchanser.

Sölvesborg gjorde 1-0 tidigt i matchen efter en hörna. Annars skapades det inte så mycket målchanser under den första halvleken. VMA hade stort bollinnehav men kom inte så långt i sina anfallsförsök. De få chanser som skapades stod hemmalaget för.

Andra halvlek är det stor hemmadominans. De skapar flera klara målchanser men var inte tillräckligt effektiva i avsluten. De gånger de fick till det så stod Max-Ludvig briljant i vägen. Men efterhand så lyckades VMA lyfta upp spelet en del. Med kvarten kvar så ordnar VMA en dubbelhörna. Daniel Kardum får till en nick som räddas på mållinjen med händerna av en hemmaförsvarare. Solklart rött kort och straff till VMA. Anders Giselsson skjuter stenhårt och säkert in kvitteringen.

Som matchen såg ut så kändes det oavgjorda resultatet som en seger. Skönt att kunna ha lite flyt och ta poäng i en match där det var en hel del som inte stämde för laget. Passningsspelet var stundtals under all kritik. Men vi ska ändå ge all heder åt laget som verkligen jobbade och kämpade sig till en pinne.

 

Klicka här för matchfakta

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info