Hoppa till sidans innehåll

Rydaholm - VMA 2-2

08 AUG 2009 20:17
VMA gör en stark insats borta mot Rydaholm och fixar en poäng efter en sen kvittering.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2009 01:58

Laget inleder matchen lite darrigt och hemmalaget tar direkt tag i kommandot. De tar sig fram främst längst vänsterkanten och skapar flera bra lägen. VMA:s bästa chans första kvarten är på ett tungt och bra skott från Giselsson som målvakten tippar till hörna. Men i tjugonde minuten så är det Rydaholm som välförtjänt tar ledningen.
Typiskt nog så är deras 1-0 mål rena bjudningen från VMA. Efter en kommunikationsmiss i försvarslinjen så misslyckas man totalt med en offsidefälla. Hemmaforwarden kommer helt ren med Krenar och kan lugnt och behärskat göra mål.
Totalt sett så ska man ändå vara nöjd med att endast ha ett 1-0 underläge med sig in i pausen.

 

Andra halvlek inleds med ett jätteläge för Rydaholm. Som tur är gör Krenar en makalöst fin räddning då han slänger sig och i sista stund lyckas tippa undan bollen som är på väg att smita in vid hans högra hörn. Efter detta så kommer VMA rejält in i matchen. Man spelar allt bättre och efter en kvart så kommer kvitteringen. Det är Giselsson som rycker sig fri efter en fin skarv från Grahm. Gisel som just nu är klinisk gör 1-1 hur säkert som helst. VMA spelar nu riktigt bra och 5 minuter senare är man ytterst nära ett ledningsmål. Än en gång så är det Gisel som håller sig framme. Han är endast ett par meter från mållinjen och öppet mål när han nickar ett inlägg. Rydaholms målvakt gör dock en jätteräddning när man är beredd att anteckna ännu ett mål för Gisel.
Precis när VMA håller på att ta över matchen så gör hemmalaget 2-1. Det är efter en riktig långboll som deras anfallare mycket skickligt kan suga in och dribbla bort VMA-försvaret. Han spelar sedan in bollen till en helt fristående medspelare som kan göra 2-1.
Med kvarten kvar och underläge så går VMA över till en trebackslinje. Man gör ett offensivt byte då Erlandsson på högerbacken ersätts med en offensiv kraft i David Winnberg. Med 4 minuter kvar så driver Daniel Kardum upp bollen från sin vänsterbacksposition och sätter en perfekt djupledsboll åt Giselsson. Han möter upp bollen mycket skickligt och rycker sig förbi sin försvare och tåar bollen i mål. Gisel visar än en gång sin klass med sitt 2-2 mål som betyder en poäng åt VMA. Snacka om att det blivit dundersucce att flytta upp honom i anfallet. Han har på sina två matcher som anfallare nu gjort 6 mål på raken.

 

Laget visar idag en mycket god karaktär. Det är mycket starkt att två gånger om kvittera borta mot ett bra Rydaholm.
Vi får hoppas på att detta var vändningen vad gäller poängproduktionen på bortaplan. I så fall kan vi med goda förhoppningar se fram emot derbyt i Sölvesborg redan nu på onsdag.


Laget:

Krenar Ejupi

Daniel Kardum
Nils Ekvall
Håkan Leo
Mattias Erlandsson (80)

Rasmus Lundin
Björn Persson
Rasmus Nilsson
Christian Andersson (75)

Andy Grahm
Anders Giselsson

Avbytare:
David Winnberg (80)
Otto Ewesson (75)
Tomas Mårtensson
Kristian Önnervik

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info