Hoppa till sidans innehåll

SERIESEGER !!!

26 SEP 2009 17:28
VMA vinner över Berga med 4-0. Samtidigt vinner Oskarshamn borta mot Rydaholm och VMA står hastigt och lustigt som seriesegrare.
  • Skapad: 26 SEP 2009 17:28

Det blev en helt osannolik avslutning på Arkelstorps idrottsplats. Och då syftar vi inte främst på matchen mot IFK Berga utan på resultatrapporteringen ifrån Rydaholm. Det hela slutade med att VMA för första gången denna säsongen intar första platsen i serien. Och är det nån gång man vill besitta denna position så är det efter sista omgången. VMA:s raska marsch under hösten fram till avslutningen är nästan som hämtad ur en underdog präglad hollywood film.

Men låt oss ta det hela från början.


Förutsättningarna mot Berga idag var en vinst för att säkra den kvalplats man redan besatt.
VMA inleder också matchen bra och Grahmn gör 1-0 redan i 7:e minuten. Målet ger VMA lugn och ro och man spelar kontrollerat med ett stort bollinnehav. Berga får mest jaga boll och VMA skapar som vanligt en hel del lägen. Men det dröjer ändå till slutet på halvleken innan 2-0 kommer. Än en gång är det Grahm som sköter avslutet. Det enda bortalaget hade i chansväg under första halvan var en resultatlös frispark ifrån ett bra läge. VMA går till halvtidsvila med en trygg 2-0 ledning och med vetskapen att Oskarshamn hade 2-1 ledning i Rydaholm.

 

Kanske det blev för mycket fokus i paus på att man just då var serieledare. För när andra halvlek startade så agerade VMA väldigt passivt. Matchbilden från första halvlek blev helt förbytt och nu var det istället bortalaget som höll i taktpinnen. VMA blev lite väl defensiva och Berga lyckades vaska fram en del chanser. Den allra bästa var efter en kvart då en Bergaspelare bara hade att sätta bollen i mål. Men Önnervik i målet gjorde en helt otrolig räddning då vi var beredda att anteckna målet. Under Bergas offensiv så öppnades det upp rejält bakåt. Och detta brukar VMA inte vara sena att utnyttja. Grahm kom helt fri ett par gånger men  bergas målvakt lyckades med ett par fotparader att rädda. Grahm hade även ett avslut i stolpen. Med bättre flyt så kunde han nog ha gjort en 4-5 mål idag. Till slut så tog han istället över som framspelare då han i 67:e minuten slog ett lågt och hårt inlägg som Lundin snyggt knäade in till 3-0. Efter målet spred det sig ett behagligt lugn i laget och man visste att matchen var avgjord. Med ca 5 minuter kvar att spela fick vi höra att det stod 3-3 i Rydaholms match. Detta var ju väntat men ändå var man lite besviken då Oskarshamn haft en 2-1 ledning i paus. Men då helt plötsligt basuneras slutresultatet från deras match ut. Matchen hade slutat med en 4-3 seger för Oskarshamn. Ett stort jubel bröt ut bland både spelare och publik. Det lät för bra för att vara sant och det fanns de som trodde det var ett dåligt skämt av speakern. Så var naturligtvis inte fallet och VMA kunde defilera de sista minuterna av sin match. Daniel Lindström avslutade säsongens målskytte genom att göra sitt första mål i VMA tröjan i 90:e minuten. Matchen slutar 4-0 och VMA har med sin höstspurt lyckats avancera från vårsäsongens 8:e plats till en serieseger. Dock skänker vi Rydaholm en eftertanke som förlorar seriesegern med minsta möjliga marginal. VMA och Rydaholm slutar bägge på 44 poäng och det blir målkvoten som fäller avgörandet. Vi får istället önska Rydaholm all lycka i kvalet och hoppas att de kan mobilisera nya krafter. Avslutningsvis så måste vi även rikta ett stort tack till Oskarshamn som hjälpte oss att för alltid minnas denna eftermiddag.

 

Grahm siktar in bollen mot en ren Daniel Lindström.

 

Lindström gratuleras efter 4-0 målet.

 

Matchen slut och Gisel kommer in med skumpaflaskan.

 

Klicka på denna länk för att beskåda fler bilder från segerfirandet.

 

Laget mot Berga:

Kristian Önnervik
 
Mattias Kardum (65)
Nils Ekvall
Niklas Svensson
Håkan Leo
 
David Winnberg (65)
Daniel Kardum (70)
Rasmus Nilsson
Christian Andersson
 
Andy Grahm
Rasmus Lundin
 
Avbytare:
Otto Ewesson (70)
Daniel Lindström (65)
Jimmy Rossander (65)
Emil Svensson
Tim Hansson

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info