Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Fjälkinge

19 MAR 2016 16:22
Idag var det så åter dags för träningsmatch mot ett förmodat topplag i division 5.
  • Skapad: 19 MAR 2016 16:22

Vi skulle idag få en tydlig signal på var vi står som fotbollslag då vi mötte Fjälkinge som värvat flera namnkunniga spelare. Vi hade matchplanen klar och vi var laddade till max. 

Som så många gånger tidigare under försäsongen gör vi 1-0 tidigt i matchen. Idag tog det 4 minuter innan Samuel placerade in bollen i mål efter en passning ifrån Anton N. Vi kontrollerade matchen och skapade chanser och tillät Fjälkinge avsluta från dåliga lägen. Tyvärr blir en djupledsspel via vår egen spelare så pass farlig att Fjälkinge kvitterar i den 9 minuten. 

 

Matchen jämnas ut men vi är ändå det farligare laget. I den 37 minuten rycker Kevin sig fri på kanten och slår ett inlägg som ger Robin ett nickläge som han förvaltar väl utan chans för målvakten. VMA tar över matchen och i halvlekens sista minut blir Kevin hårt tacklad och domaren blåser straff till oss. Målvakten går åt ett håll och Oskar placerar bollen i det andra, 3-1 till oss.

 

I paus pratar vi om att ha tålamod och fortsätta som i den första. De första 15 minuterna i den andra halvleken är riktigt bra då Fjälkinge knappt kommer över på vår planhalva. Vi pressar sönder dem fullständigt men vi premieras inte med mål under denna period trots flera bra lägen. När vi mattats av får Fjälkinges forward bollen och gör 3-2. Det kändes orättvist att de skulle vara så nära och vi tillät Fjälkinge ha mycket boll minuterna efter målet. 

I den 77 min placerar Kevin in 4-2 efter ett fint förarbete av Samuel och i den 86 min är Kevin framme igen efter ett gott samarbete med Elliot och Oskar.

 

Målskyttar: 4 min 1-0 Samuel ass Anton N

                 37 min 2-1 Robin ass Kevin

44 min 3-1 Oskar (straff)

77 min  4-2 Kevin ass Samuel

86 min  5-2 Kevin ass Oskar

 

Sammanfattningsvis: En bra värdemätare då Fjälkinge ställde upp med  ett riktigt bra lag och vi fick ett bevis på att vi idag håller en bra nivå som individuellt och kollektivt. Vi har haft en god utveckling på laget från samma tid ifjol till nu och som tränare blir det ett bevis på det vi jobbat nu mer och mer omsätts i god spelarutveckling och lagutveckling. 

De prestationer vi haft ger oss starkt självförtroende och en stark tro på vårt lag. T

Nästa helg är det dags för att möta Wä på påskafton.

 

Forza VMA

Skribent: Stefan Persson
VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info