Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Linköping!

29 MAJ 2010 19:02
VMA tog årets andra hemmaseger mot gästande FK Linköping!
  • Skapad: 29 MAJ 2010 19:02

Matchen startade på bästa tänkbara sätt för VMA med mål redan i 6'e minuten av David Winnberg. Giselssons skott touchade en bortaspelare och friställde David som mycket snyggt satte 1-0. Dubbelt jobbigt för Linköping som fick en spelare skadad i situationen innan målet och tvingades till ett tidigt byte.

Efter målet jämnades spelet ut och fördes mest på mittfältet, Linköping var mest spelförande men skapade inga chanser. Christian skapade istället nästa farlighet genom att vika in från sin högerkant och skjuta i stolpen.

Linköping fortsatte vara spelförande och skapade två bra chanser efter en dryg halvtimme, Stoffe lyckades avvärja båda gångerna.

I sista minuten av första halvlek fick Linköping ett mål bortdömt efter att Stoffe blivit tacklad när han skulle boxa bort ett inlägg. I samma matchminut skapade även VMA en farlighet när Andy löpte ifrån försvararna, Linköpings målvakt räddade dock skottet.

I andra halvlek startar Linköping bra och får tryck på VMA, dock skapar de inte några heta målchanser. De bryter ofta våra uppspel vilket gör att VMA får jaga, flera spelare börjar se trötta ut.

VMA rycker upp sig och skapar ett par chanser i mitten av halvleken, bland annat har Christian ett bra skott och Rasmus missar ett friläge. Ett mål där hade förmodligen stängt matchen.

Istället kvitterar Linköping i den 73'e minuten efter en frispark en bit in på VMA's planhalva, inte orättvist sett till bollinnehavet. De är också nära att ta ledningen i nästa minut men Stoffe gör en bra räddning.

Efter detta jänns det som om Linköping chansar lite för att gå för ett segermål. VMA byter då in Erik Ek och Jimmy Rossander, två snabba spelare som kan hota på kontringar. Erik skapar hörnan som leder fram till ledningsmålet, ett mycket snyggt mål av Giselsson på volley i den 85'e matchminuten. Två minuter senare punkterar Erik matchen med sitt 3-1 mål.

Detta var en mycket skön seger mot ett lag som innan matchen endast låg 3 poäng efter oss. Linköping hade det mesta bollinnehavet men VMA skapade fler målchanser och var mer effektiva när de dök upp.

Skribent: Ola Sandin
VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info