Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Nävlinge

15 APR 2016 21:54
Idag ställdes vi mot Nävlinge som kvalade till femman förra säsongen och vad man fått höra ett av de bättre lagen i serien.
  • Skapad: 15 APR 2016 21:54

Med en minimal plan och blött underlag så var det dukat till brunkarfotboll. 

Nävlinge var toktaggat och det märktes under hela matchen de överraskade oss med hög press och löpvilliga spelare. Det blev inget skönlir i den första halvleken och bollen var ofta i luften. När vi hade den på marken hade vi för bråttom att hitta en avgörande pass eller skulle försöka oss på något annat svårt. Vi skapade några chanser via vår högerkant och på en av dessa gör Oskar 1-0 i vår favör. Matchen fortsatte att bölja med mycket fysik i närkamperna. Tyvärr tappar vi boll på mittplan och ett missförstånd mellan målvakt och mittback så lyckas de göra 1-1 som står sig till paus. 

 

I paus pratar vi om att gå tillbaka till det vi är bra på och det blev mer boll längs gräset i den andra halvleken.Våra motståndare  blev mer och mer ensidiga med långa bollar mot vår backlinje utan att skapa farliga chanser. På ett inkast skarvar Ola i den 53 minuten in ledningsmålet 2-1 i den bortre gaveln. Matchen böljar och vi har flera nästan lägen att avgöra men matchen slutar 2-1 till oss.

 

Sammanfattningsvis: Nävlinge gör det svårt för oss idag och vi var nog inte förberedda på att de skulle vara så aggressiva över en så stor del utav matchen. Vi lyckas inte få igång vårt passningsspel och när vi har möjlighet letar vi ofta den svåraste passningen som många gånger Nävlinge bröt och startade anfall mot oss. Trots att det inte klickar vinner vi matchen med liten marginal och det är styrka det också. En grisamatch kallade flera utav spelarna matchen och när vi summerar säsongen så kommer säkert denna matchen spela roll för tabellen. Nävlinge kommer säkerligen att befinna sig i toppen under året och på deras hemmaplan är det inte många lag som tar poäng. 

"Det är viktigt att vinna även när man spelar dåligt för att kunna vinna ligan"

A Wenger

Forza VMA.

Skribent: Stefan Persson
VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info