Hoppa till sidans innehåll

VMA - Saxemara IF 3 - 1 (1 - 0)

23 MAJ 2009 17:22
VMA vinner med 3-1 hemma i Vånga mot Saxemara. Målskyttar Andy Grahm och Tim Hansson samt ett självmål. Läs mer om matchen här.
  • Skapad: 23 MAJ 2009 17:22

Med senaste hemmamatchen mot Gransholm kvar i minnet så var man lite osäker på vad man kunde förvänta sig i mötet mot topptippade Saxemara.

Matchen inleds rätt jämt och man kan direkt se att grabbarna vill visa att man kan betydligt bättre än sist. Men ändå är det gästerna som inledningsvis har de hetaste målchanserna. Redan efter några minuter spelar de fram sig till ett friläge som Krenar räddar. Kvarten efter så har de ett nytt kanonläge där Krenar räddar igen men lämnar en retur. Som tur är så kan Niklas Svensson agera räddande ängel och rensa undan i absolut sista stund.
Efterhand så börjar VMA hitta varandra allt bättre i passningspelet. Både Grahm och Winnberg kommer fram i bra lägen. Efter en halvtimmes spel så får de även till sista passen och Grahm kan göra det så viktiga 1-0 målet. Efter detta så är det VMA som har ett litet övertag. Man har ett bättre och snabbare passningspel. Grahm oroar ständigt på djupet med sin snabbhet. Rasmus Nilsson som gör sin första match från start i VMA-tröjan agerar stabilt på mittfältet. 1-0 står sig halvleken ut och med tanke på den sista kvarten så är det med mersmak man går till pausvilan.

 

I andra halvlek fortsätter VMA det fina spel man avslutade första halvan med. Saxemara försöker spela långa bollar på djupet men de fastnar gång på gång i ett stabilt hemmaförsvar. Istället kan VMA köra med snabba spelvändningar som hela tiden ger bortalaget problem. Efter en kvart så är det just en sån situation som ger 2-0. Efter en snabb omställning så kommer Grahm ren i vänsterdelen av straffområdet. Han spelar in en hård markrullare mot en helt fristående Jimmy Rossander vid bortre stolpen. Den enda bortaförsvararen som hunnit hem i spelvändningen lyckas inte slå undan den hårda bollen bättre än att den hamnar i egen bur.
Inspirerade av tvåmålsledningen så spelar hemmalaget ut rejält. Man skapar flera bra lägen och är ett par gånger riktigt nära 3-0. Men efterhand avtar offensiven och med kvarten kvar så börjar man backa hemåt lite väl mycket.
Från att ha haft full kontroll över matchbilden så tog nu istället Saxemara över initiativet. Som tur var förmådde de ändå inte skapa några farligare lägen. Det är först i slutet på matchen som de får till en reducering.
Lite oroligt blev det bland åskådarna då domaren förkunnade 4 minuters tillägg. Saxemara satsade allt på ett kort och i jakten på en kvittering så blev det istället enkelt för VMA att kontra in ett 3-1 mål. I ett läge med flera rena VMA spelare så är det Tim Hansson som avslutar snyggt med ett distinkt skott. Saxemara målisen hade nog förväntat sig en passning i det läget. Kul för Tim som bara varit på plan i några minuter.

 

Laget:

 

Krenar Ejupi

Mattias Kardum
Nils Ekvall
Niklas Svensson
Christian Andersson

Jimmy Rossander
Rasmus Nilsson  (78)
Otto Ewesson (72)
David Winnberg

Emil Svensson (86)
Andy Grahm

Avbytare:
Björn Persson (in 72)
Rickard Schacher (in 80)
Vleron Bashotaj
Tim Hansson (in 86)
Kristian Önnervik

 


 

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info