Hoppa till sidans innehåll

VMA IK - BK Olympic 1-2

08 OKT 2011 17:37
Förlust och degradering till division 3
  • Uppdaterad: 08 OKT 2011 17:40

VMA förlorar samtidigt som Nike vinner vilket innebär att man får lämna div 2.

Annars gör VMA en bra match idag och skapar så pass klara målchanser att det borde blivit en trepoängare.
Man tar lite tursamt ledningen i 20:e minuten. Det är Rasmus Lundin som slår ett inlägg från vänsterkanten som på nåt sätt letar sig in i mål. Innan dess så hade man skapat två riktigt heta målchanser. Så det tursamma målet kändes ändå fullt välförtjänt.
VMA fortsatte hålla i taktpinnen och spelade stundtals genom fint passningspel sig fram till bra lägen.
Samtidigt så höll sig försvaret bra samlat de gånger Olympic tog sig framåt. Kort sagt så såg det väldigt stabilt ut. Men knappt 10 minuter kvar av halvleken så var det Olympic som hade turen på sin sida. Ett anfall som inte verkade så farligt mot ett samlat VMA-försvar avslutades med ett skott som tog på någon spelare och ändrade riktning helt. Det blev lite lobb-bana på bollen och Max-Ludvig i målet var chanslös.
Precis i slutet på halvleken så får en Olympic spelare sitt andra gula kort och blir utvisad.

 

Med en man mer i andra halvlek så har VMA ett markant spelövertag. Det dröjer dock ett tag innan man börjar hitta till de riktigt vassa chanserna. Det är egentligen först efter att speakern basunerar ut att Nike tagit ledningen i sin match som det börjar hända lite. Den allra bästa chansen är med en kvart kvar. Efter fint förspel så kommer Lundin igenom helt fri med målvakten och överlistar honom men avslutet tar klockrent i insidan av stolpen. Här kunde man verkligen snacka om att inte ha de små marginalerna på sin sida. Istället kan Olympic kontra in segermålet under de sista minuterna. Det är resultatet efter att VMA satsat allt på ett kort i en sista offensiv.
Matchen slutar med 1-2 förlust.

 

Som matchen såg ut och med alla de chanser VMA ändå skapade så kändes det tufft. Men det är så det ofta sett ut denna säsong. Ett bra spel men ineffektivt resultat.
Men vi måste ändå ge laget en eloge som trots det stora manfallet p.g.a skador och avstängningar nu på slutet ändå gjorde det till en kamp in på målsnöret. De spelare som fått kliva in istället har gjort det mycket bra.
Att det inte räckte ända fram är inte så mycket att säga om i denna ytterst jämna serie.

Nu är det bara att ta nya tag i division 3 nästa säsong.

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info