Hoppa till sidans innehåll

VMA vinner borta mot Saxemara med 5-1

22 AUG 2009 16:19
Den fina höstformen håller i sig. Idag tog man en komfortabel 5-1 seger i bortamötet mot Saxemara.
  • Skapad: 22 AUG 2009 16:19

Strax före matchstart blev Nicklas Svensson magsjuk och tvingades avstå dagens möte mot Saxemara. Istället fick Giselsson lämna över sin anfallsposition till Rasmus Lundin och ta klivet ner som mittback. Men detta var inget som störde laget utan man visade att formkurvan fortsätter peka stadigt uppåt. 1-0 görs i 10:e minuten av en viljestark Rasmus Lundin. Han visar både mod och styrka då han i en närkamp med en saxemara försvarare vinner bollen och springer sig fri och ger VMA ledningen. Efter ledningsmålet så är det VMA:s match helt och hållet. Bara 4 minuter senare så gör man även 2-0. Det är en vänsterhörna som kommer långt ut i högerdelen av straffområdet. Nils Ekvall lobbnickar bollen snyggt förbi både målvakt och hemmaförsvarare. I resten av halvleken så spelar man en mycket fin fotboll. Passningsspelet är riktigt bra och man rullar gång efter annan upp hemmalaget. Efter en halvtimmes spel så tvingas en skadad Erlandsson kliva av. Jimmy Rossander kommer in och tar över Christian Anderssons högerytter position. Christian går istället ner på Erlandssons högerback plats. 2-0 står sig halvleken ut men med alla chanser man skapade så var det siffror i underkant.

 

I andra halvlek fortsätter VMA spela bra. Man skapar flera fina målchanser och efter en kvart gör Rossander 3-0. Man fortsätter trumma på och Saxemara har inte mycket att säga till om denna dag. Krenar har en väldigt lugn dag i målet. Men med 20 minuter kvar blir man lite nonchalanta i defensiven. Hemmalaget får sin första riktiga målchans och tar till vara på den och gör 3-1. Efter reduceringen så får de lite ny energi och kommer med fart i några anfall. VMA reder dock ut Saxemaras sista desperata försök att komma in i matchen. Istället är det VMA som kan göra både 4-1 och 5-1. Bägge målen görs av Grahm efter osjälviska framspelningar av Winnberg som kvarten före slutet hade ersatt Daniel Lindström.

 

Härligt att den fina höstformen håller i sig. Laget spelar en oerhört fin fotboll just nu. Trots att man tvingas till hastiga ändringar p.g.a sjukdom och skador så flyter det på otroligt bra. Nästa match blir hemma mot formstarka Oskarshamn. Den spelas på lördag med start kl. 15:00 på Arkelstorps IP. Det kommer bli en tuff match mellan seriens två formstarkaste lag. Kan VMA ordna tre nya poäng där så kan det bli en riktigt spännande avslutning på serien.
Se nu till att ta med er familj, vänner och bekanta och heja fram VMA nästa lördag.

 

Laget:

Krenar Ejupi

Håkan Leo
Nils Ekvall
Anders Giselsson
Mattias Erlandsson (29)

Daniel Lindström (61)
Björn Persson
Rasmus Nilsson (87)
Christian Andersson

Andy Grahm
Rasmus Lundin

Avbytare:
Jimmy Rossander (29)
David Winnberg (61)
Otto Ewesson (87)
Kristian Önnervik

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info