Hoppa till sidans innehåll

Vinst med 2-1 mot Oskarshamn

29 AUG 2009 17:21
VMA vinner den viktiga matchen hemma mot Oskarshamn. I en mycket bra fotbollsmatch så vänder man ett 0-1 underläge i halvtid till en 2-1 vinst.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:47

Två riktigt duktiga lag bjöd upp till en mycket bra och spännande match.
VMA inledde bäst och skapade direkt ett par heta chanser. Efter hand börjar även bortalaget få igång sitt spel och skapar några chanser. Matchen är jämn men Oskarshamn tar över lite grand och genom bra rörelse i sitt lag så får de ett spelmässigt övertag. Strax före halvtidsvilan så tar de ledningen. Det är efter en VMA frispark på egen planhalva som blir totalt misslyckad. Bortalaget utnyttjar läget och kan göra 0-1. Ett tungt mål att få så i slutet på halvleken. Men VMA deppar inte ihop utan är riktigt nära en kvittering strax efteråt. Det är Grahm som kommer i ett bra läge men får inte till avslutet riktigt.

 

Under andra halvlek så försöker VMA sätta lite högre press på motståndarna. Inledningen är bra och man skapar flera chanser till kvittering. Men Oskarshamn har troligen seriens bästa målvakt. Han dominerade sitt straffområde, gjorde ett par riktigt svettiga räddningar samt agerade extra back riktigt bra vid ett par tillfällen. Även Oskarshamn har några riktigt fina lägen. Skyttekungen Lengyel oroade ett par gånger med sin snabbhet. Och dessutom hade de ett friläge efter en misslyckad hemåtnick av VMA försvaret. För VMA är det både Grahm och Lundin som har kanonlägen. Men antingen räddade deras mycket duktiga målvakt eller så fick man inte avsluten på mål. Men med kvarten kvar så lyckas VMA äntligen kvittera. Det är efter ett inlägg som Lundin nickar in bollen till Grahmn som i sin tur sätter den i mål. VMA har i detta skede ett otroligt fint flyt i spelet. Det är flera sekvenser där man har högt tempo och ett fint passningsspel. Just 2-1 målet kommer till på detta sätt. På vänsterkanten driver Daniel Kardum upp bollen och slår en fin djupledsboll till Lundin. Han tar in bollen djupt i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till en framstormande Grahm. Första avslutet räddar målvakten men Grahmn får även en retur som han lyckas skjuta i mål. Efter ledningsmålet försöker gästerna satsa allt framåt. De går över till trebackslinje och flyttar upp mer folk. Men trots detta så lyckas de inte få nån större press mot VMA målet. Istället är det hemmalaget som radar upp finfina mållägen på slutet. Man lyckas dock inte utnyttja dessa lägen och matchen slutar 2-1.

 

Publiken fick se en mycket välspelad och bra match idag. Det märktes att det var två formstarka lag som möttes. VMA visar upp en otrolig styrka som lyckas vända matchen mot ett riktigt bra Oskarshamn. Man blev lite orolig för de förändringar man fick göra precis före och under matchen. Håkan Leo lämnade återbud i sista stund. Rasmus Nilsson slog upp en skada och fick lämna redan efter en halvtimmes spel. En matchotränad Mattias Kardum fick hoppa in. Allt detta innebar även en del positionsbyten. Trots detta så kan laget prestera en sån fin fotboll mot så bra motstånd. Extra plus idag går till Winnberg som var med från start och låg bakom flera fina anfall. Rasmus Lundin som vann mycket boll och serverade Grahm till två mål. Grahm som inte bara gör två mål utan även var ett ständigt orosmoment för bortaförsvaret. Björn Persson som med sitt outröttliga slit jobbade kopiöst både offensivt och defensivt. Hela försvaret som höll så pass tätt mot seriens målfarligaste lag.


Laget:

Kristian Önnervik

Daniel Kardum
Nils Ekvall
Niklas Svensson
Christian Andersson

Rasmus Lundin
Björn Persson
Rasmus Nilsson (29)
David Winnberg

Andy Grahm
Anders Giselsson

Avbytare:

Otto Ewesson
Mattias Kardum (in 29 ut 86)
Emil Svensson (86)
Tomas Mårtensson
Krenar Ejupi

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info