Hoppa till sidans innehåll

Vinst med 4-1 borta i Älmhult

19 SEP 2009 18:04
VMA:s fina spel under hösten gjorde att många av oss hade goda förhoppningar inför matchen mot Älmhult. Samtidigt så visste vi att det var ett ruskigt starkt lag som inte förlorat en hemmamatch på över två år.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2009 04:19

Nåväl, alla sviter har sitt slut någon gång. Att det blev VMA som är inne i ett oerhört stim just nu som satte stopp var kanske ändå inte så förvånande. Men vem kunde tro att det skulle bli med så övertygande siffror som 1-4. Lite överraskande matchöppning blev det. Älmhult inledde något avvaktande och VMA tog tag i spelet direkt. Men trots spelmässigt övertag och ett par halvchanser så var det hemmalaget som skapade den bästa chansen genom ett avslut i stolpen. Fram till dess så hade det varit VMA som fört spelet. I 10:e minuten så slår Giselsson en perfekt avvägd boll till Grahm som springer sig fri in i högerdelen av straffområdet. Fri med målvakten får han på en halvträff som helt ställer målisen och VMA har fått det så viktiga förstamålet. VMA fortsätter ha ett spelmässigt övertag men Älmhult är farliga då de tar sig fram längst kanterna. Deras bästa kvitteringschans kommer en bit in i halvleken då Önnervik på nåt mirakulöst sätt lyckas rädda en boll som dansar på mållinjen. Men i rättvisans namn så var det tur det inte blev en kvittering just i det läget. Situationen föranleddes nämligen av en rejäl miss av domaren som resulterade i en hemmafrispark då det tvärtom borde varit en VMA-frispark.
Förutom några halvchanser från bägge lagen så skapar VMA två riktigt bra lägen att utöka sin ledning. Ena gången är det Lundin som helt fri ifrån sin vänsterposition skjuter över mål. Andra gången är det halvlekens bäste spelare, Christian Andersson, som kommer igenom men deras målvakt kommer ut bra och räddar. I slutet på halvleken så tar sig Christian fram ifrån höger i straffområdet och gör bort några hemmaförsvare. Han spelar ut bollen till vänster där Lundin mycket snyggt och säkert prickskjuter in 2-0 till VMA. Ett lika viktigt som psykologiskt mål så nära inpå halvtidsvilan.

 

Inför andra halvlek tvingas Christian Andersson kliva av och Rossander får ersätta.
VMA inleder lika bra som man hade gjort under första halvan. Efter 5 minuter ordnar man en frispark runt 30-35 meter rakt utifrån. Giselsson tar sats och laddar för fullt. Han får på en riktig rökare som går intill stolpen och som deras målvakt inte får grepp på. Lite överraskande står det nu 3-0 till VMA. Hemmalaget verkar chockade och bara minuten efteråt så spelar Rasmus Nilsson fram Winnberg helt fri och han kan göra 4-0. Hemmalaget är nu i rejäl gungning och VMA är ytterst nära även ett 5-0 mål. Men Älmhult lyckas rida ut stormen och tar sig i kragen. Trots att matchen känns avgjord så ger hemmalaget inte upp. De lyckas få lite press på VMA och skapar ett par rejäla lägen. Men idag är flytet verkligen på VMA:s sida. De har ytterliggare en stolpträff men VMA fortsätter hålla tätt. Till sist så lyckas de ändå slå hål på nollan. Det är Anto Susak som får på ett lurigt skott utifrån och ger hemmalaget en reducering. Men med en 3-måls ledning och 20 minuter kvar så känns det ändå inte som nån fara på taket. VMA kan hyfsat bekvämt försvara sig och släpper inte till mer än några halvchanser. Samtidigt uppstår det en hel del luckor bakåt då VMA får en del fina lägen. Men 4-1 resultatet står sig ändå tiden ut.

 

Idag gör precis hela laget en heroisk insats. Man åsamkar ett mycket starkt Älmhult sin första hemmaförlust på två år. Samtidigt tar man sig upp på en andraplats i serien. Man ligger alltså på en kvalplats med endast en omgång kvar att spela. Nästa lördag så avslutas serien mot IFK Berga som desperat jagar ett räddat div3-kontrakt. Det lär alltså bli en högdramatisk avslutning på Arkelstorps idrottsplats nästa lördag.´

 

Laget:

Kristian Önnervik
 
Mattias Kardum
Anders Giselsson
Niklas Svensson
Håkan Leo
 
David Winnberg
Rasmus Nilsson
Daniel Kardum
Christian Andersson (45)
 
Andy Grahm (60)
Rasmus Lundin (75)
 
Avbytare:
Otto Ewesson (60)
Daniel Lindström (75)
Jimmy Rossander (45)
Emil Svensson
Agron Fetahi

 

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info