Hoppa till sidans innehåll

Vinst med 5-3 mot Lyckeby

27 JUN 2009 20:28
Matchreferatet är nu utlagt.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2009 23:20

Det blev en fysiskt tuff match mot Lyckeby. Domaren lade inledningsvis ribban mycket högt och VMA verkade lite överrumplade. Man hade det rätt svårt mot ett hårt jobbande och aggressivt bortalag. 0-1 i baken kommer redan i 6:e minuten efter en misslyckad undanrensning som ger en Lyckebyanfallare fritt läge.
Efterhand så spelar VMA in sig i matchen och med kvarten spelad så kommer 1-1. Det är pålitlige målskytten Andy Grahm som springer igenom på en fin djupledsboll från Niklas Svensson. Ett klassiskt Grahm-mål med andra ord. Tyvärr blir Niklas skadad i ögonblicket då han levererar passningen till kvitteringsmålet. Det är en bortaspelare som smäller på Niklas riktigt rejält. Detta gör att Björn Persson får ta klivet ner som mittback medan Emil Svensson får hoppa in på hans mittfältsplats.
Med dessa omflyttningar i laget så kom VMA av sig i spelet igen och Lyckeby kunde ta över initiativet. De lyckas utnyttja sitt övertag i 30:e minuten då de gör 1-2. Detta resultat står sig halvleken ut.

 

I andra halvlek kommer VMA ut som ett nytt lag. Man spelar nu en bra och fyndig fotboll och tar över rejält. Efter 10 minuter gör mycket duktiga KFF-lånet Rasmus Nilsson sitt första mål i VMA-tröjan. Kvitteringen eldar på hemmalaget än mer och bara några minuter efter kvitteringen kommer även ledningsmålet. Det är Rasmus som gör sitt andra mål och 1-2 underläget har nu vänts till en 3-2 ledning. Efter ytterliggare 6 minuter så gör även Grahm sitt andra mål för dagen och VMA har nu en stabil 4-2 ledning. Men kanske att laget kände sig bekväma lite för tidigt. Med 20 minuter kvar reducerar Lyckeby till 4-3 och matchen lever i högsta grad. Bortalaget jagar desperat vidare för en kvittering. Med 10 minuter kvar tvingas även en skadad Nils Ekvall att utgå. VMA får alltså avsluta matchen med en 4-backslinje bestående av endast mittfältare. Samtidigt som Lyckeby börjar chansspela för att satsa allt framåt så öppnar det upp för snabba spelvändningar för VMA. Både Grahm och Rasmus Lundin har ett par friläge där de kunde avgjort matchen. Men i sista minuten så är det istället Rasmus Nilsson som avgör matchen med sitt tredje mål och 5-3 för VMA. Han kommer igenom och helt fri med bortamålisen sätter han mycket kyligt och säkert spiken i kistan.

 

Härligt med en trepoängare efter de två raka förlusterna mot Rydaholm och Växjö. Den enda smolken i glädjebägaren är att den redan digra skadelistan utökades. I skrivande stund är hela den ordinarie 4-backslinjen borta. Med de tidigare skadorna i truppen plus både Nils och Niklas skador i denna matchen så börjar det se lite bekymmersamt ut.
Till onsdagens returmöte borta i Lyckeby så är i varje fall Giselsson tillbaka efter sin avstängning. Vi hoppas även på att Håkan Leo har tillfrisknat och kan medverka.
Vi ska dock inte glömma bort att de som kommit in och ersatt har gjort det mycket bra. Dagens tre poäng är ett resultat av att hela laget jobbade på väldigt bra.


Laget:

Krenar Ejupi

Rickard Schacher
Nils Ekvall (skadad, ut 84)
Niklas Svensson (skadad, ut 23)
Christian Andersson

Jimmy Rossander (skadad, ut 75)
Rasmus Nilsson
Björn Persson
David Winnberg

Andy Grahm
Rasums Lundin

Avbytare:
Tim Hansson (in 75)
Emil Svensson (in 23)
Johan Grönkvist in (84)
Kristian Önnervik

 

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info