Hoppa till sidans innehåll

Vinst med 6-1 mot Sölvesborg

06 JUN 2009 17:29
Idag bjöd VMA hemmapubliken på rena rama propagandafotbollen. Vinst med hela 6-1 mot serieledarna.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2009 01:23

I dagens möte mot Sölvesborg förväntade man sig en tuff och jämn fight med derbykaraktär.
Motståndarna hade en förlustfri svit på 6 matcher med sig i bagaget. Dessutom har de varit seriens tätaste lag och endast släppt in tre mål så här långt. Med detta i tanken så blev det en helt osannolik utveckling på matchen.


Direkt från start visade hemmlaget vilka som skulle hålla i taktpinnen. Hela laget från Önnervik i målet till Grahm på topp spelade lysande. Den nykomponerade backlinjen där Giselsson och Schacher fick ersätta avstängda Niklas Svensson och Matte Kardum agerade ytterst stabilt. På mittfältet dominerade Rasmus Nilsson som med sin lugn och säkerhet fördelade spelet. Rasmus tillsammans med slitvargen Ewesson såg även till att hålla helt tätt centralt. På topp oroade Andy Grahm och Rasmus Lundin växelvis med kantspringarna Rossander och Winnberg. Just Andy Grahm var helt fenomenal idag och den klart bäste spelaren på plan. Det kvittade om bollen kom längs marken eller i luften. Grahm lyckades i princip alltid antingen suga in bollen själv eller fördela vidare till sina medspelare. Bortaförsvaret blev gång på gång upprullade och hängde inte alls med i svängarna. 1-0 görs av Grahm efter att han sprungit sig fri redan i 4:e minuten. Bara några minuter senare så nickar Nils Ekvall in 2-0 via en sölvesborgare efter en frispark. VMA fortsätter dominera fullständigt och både Grahmn och Lundin kommer i flera farliga lägen. En halvtimme in i halvleken så springer Grahm igenom igen och är helt fri med målvakten men blir nergjord bakifrån. En solklar straff och målchansutvisning. Förvånande nog så nöjer domaren sig med det gula kortet. Straffen förvaltas på bästa sätt av Giselsson och hemmalaget har nu 3-0.
Första halvleken är bländande av VMA. Gästerna från Sölvesborg har inte mycket att säga till om.

 

Fem minuter in på andra halvlek reducerar Sölvesborg till 3-1 genom en straff. Detta tänder hemmalaget igen som nästan omgående replikerar genom att rulla upp bortalaget och sätta 4-1. Målskytt är Rasmus Lundin som kommer igenom efter ett fint och snabbt förspel. VMA fortsätter skapa chanser mot ett alltmer uppgivet Sölvesborg. Med kvarten kvar kommer även 5-1. Målet görs av Winnberg som snyggt på volley klappar in en retur efter lite kalabalik i målområdet. Med knappt 10 minuter kvar så får VMA sin andra straff och Giselsson sätter den lika säkert som den första. Straffen tillkommer efter att Rasmus Nilsson blivit fälld efter att ha dribblat sig förbi ett par försvarare.
Matchen slutar 6-1 och faktum är att det osannolika resultatet kunde blivit än värre för bortalaget. På slutet missade VMA flera riktiga bra lägen då lekfullheten tog över mot ett totalt uppgivet Sölvesborg.

 

Laget:

Kristian Önnervik

Rickard Schacher
Nils Ekvall (ut 77)
Anders Giselsson
Christian Andersson

Jimmy Rossander (ut 81)
Rasmus Nilsson
Otto Ewesson (ut 69)
David Winnberg

Andy Grahm
Rasums Lundin

Avbytare:
Björn Persson (in 69)
Håkan Leo (in 77)
Tim Hansson (in 81)
Emil Svensson
Vleron Bashotaj
Krenar Ejupi

 

VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info