Hoppa till sidans innehåll

En förlust som svider

21 APR 2018 08:37
Ikväll var det dags att ta sig an förra årets division 3 lag Lunds SK.
  • Skapad: 21 APR 2018 08:37

En bortamatch mot ett lag som har ambitioner i toppen. Återigen flera ändringar i startelvan och nya förändringar i backlinjen. Lund hade precis som vi en seger och en förlust på sina två inledande matcher. 

Matchen inleddes med ett jämt spel där våra motståndare gör mål redan efter 10 minuter på en riktig häxpipa 25 meter från mål. Vi började ta över matchen när de fick sitt andra mål på ett fint anfall som avslutades med en välplacerad nick. Efter det andra målet tycker jag att vi är klart bättre än våra motståndare spelmässigt resten utav matchen. 

Vi växlar upp efter deras andra mål och skapar flera bra målchanser. Robin löper igenom från kant men bollen smiter precis utanför stolpen, Fredrik får ett kalasläge på hörna men målvakten reflexräddar, hörnan efter balanserar bollen på deras mållinje. I den 30 minuten snor Robin bollen från sin motståndare och denna gången smiter bollen in i mål. Fem minuter senare blir Ström nerdragen vid straffområdslinjen och vi får frispark. Robin gör 2-2 på en frisparken och den kvaliteten han visade på den frisparken får man vandra högt upp i seriesystemet för att uppleva, en fantastiskt fin frispark. 

Efter paus fortsätter vi att ha mest boll men tyvärr får vi inte bort bollen och via två-tre motlägg blir deras spelare fri med Ludde och gör 2-3. När den värsta chocken lagt sig över att de tagit ledningen igen så får vi en tveksam straff emot oss, som Lund sätter i mål. I den 58 minuten får vi straff som Robin sätter säkert i mål . Resten utav halvleken för vi och de ligger på kontringar. Vår allra bästa chans kommer fyra minuter före full tid då Samme frispelar Robin men deras målvakt gör en fotparad.Matchen slutar 4-3 till Lund.

Summering: Vi gör åter en bra match och jag tycker att vi minst ska ha en poäng med oss. Vi gör tre mål på bortaplan och det bör räcka till minst en poäng. Tyvärr har vi släppt in för många mål vilket vi är helt ovana vid eftersom vi brukar släppa in runt 25 mål på en säsong och nu redan 9. Många av målen är högkvalitativa avslut men vi kommer att tajta till det framöver. Vill man se mål ska man se på VMA för vi gör också en väldig massa mål. En seger och två förluster på de tre första matcherna känns tungt eftersom vi spelat bra i alla tre matcher. Vi får hoppas att flytet jämnar ut sig framöver och vi tar nu nya tag mot Lunnarp i den efterlängtade hemmapremiären på lördag. 

Forza VMA 

! Vår prestation och att vi alltid kommer tillbaka

!! Tre gjorda mål och mängder med riktigt bra målchanser vi skapar

!!! Robins frisparksmål, fotbollsgodis.

Skribent: Stefan Persson
Epost: Adressen Gömd
VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info