Hoppa till sidans innehåll

Förlust i premiären

07 APR 2018 19:54
Match mot ett hårdsatsande Janstorp i premiären.
  • Skapad: 07 APR 2018 19:54

Pga vinterns längd spelades matchen på konstgräs i Skurup. Vi mötte en Janstorp som lever med ett visst favoritskap i serien. Vi kommer till start i serien med en utav de yngsta trupperna i serien och det var inget undantag idag då vi startade med en ung startelva.

Matchen inleddes med att våra motståndare tog tag i spelet genom sitt snabba passningsspel. I den 12 minuten är vi slarviga med boll och motståndaren tar sin bakom ett hål i backlinjen och deras spelare tar sig förbi MaxLudvig, 1-0 till Janstorp. Spelet jämnas ut och vi kvitterar i den 23 minuten när Andreas serverad utav Mattias skjuter in kvitteringen. Spelet jämnas ut mellan lagen men Janstorp har fortfarande mest boll. I paus står det rättvist 1-1.

Den andra halvleken är fyra minuter gammal när vi får frispark utanför straffområder. Robin skruvar den över muren och vi tar ledningen med 2-1. Efter målet upplever jag våra motståndare stressade och börjar frångå sin plan genom att slå lite längre bollar. Vi ligger på kontring men det är våra motståndare som skapar ett hett läge där MaxLudvig gör en kalasräddning. I den 73 minuten blir Anton knuffad utan att domaren blåser och i momentet senare kvitterar Janstorp. I vår besvikelse är vi inte tillräckligt beslutsamma i eget straffområde vilket ger Janstorp ytterligare mål. Vi försöker forcera och har en nick strax över ribban men tyvärr blir vi utan poäng idag. 

Summering: Division 4 premiären kunde slutat bättre för oss men samtidigt får vi ett kvitto att vi kan spela jämt med en utav favoriterna.  Janstorp hade mer boll än oss och vi fick jobba med att ligga rätt i positionerna för att kunna kontra i nästa läge. Det var tydligt att det var en serie upp i systemet då tempot var högre och det gick snabbare än förra årets serie. Det kommer att bli spännande att se framöver hur vi kommer att utvecklas i denna serie. Nu väntar ytterligare två lag som har toppambitioner på bortaplan och vi hoppas på en ännu bättre prestation där vi får poäng. 

 

! Vårt försvarsspel trots tre insläppta mål. 

! Arbetsinsatsen där vi aldrig ger upp.

!Matchtempot som under vissa perioder var väldigt högt. 

Skribent: Stefan Persson
Epost: Adressen Gömd
VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info