Hoppa till sidans innehåll

Rapport från två träningsmatcher

10 MAR 2019 10:43
Två träningsmatcher är spelade och två vinster.
  • Skapad: 10 MAR 2019 10:43

Den 2 mars mötte vi Ovesholm i vår första match för året. En match som präglades av ett stort bollinnehav i vår fördel. Vi skapade flera nästan chanser där sista passningen antingen missade sitt mål eller så bröt motståndarna med en tå. Ovesholm tog ledningen på en korrekt dömd straff i mitten på första halvleken och några minuter senare kvitterade vi genom Kevin som fri med målvakten var säkerheten själv. Vi gjorde sju byten i paus och nästan direkt gjorde vi mål genom Robin Winnberg som placerade in bollen i mål. Vi radade upp chanser men lyckades inte vara effektiva nog. Oscar gjorde 3-1 på straff och efter ett fint kombinationsspel mellan just Oscar och Robin H placerade Robban in 4-1.

Summering: Skönt att vara igång och få ett kvitto på vad som fungerar och vad vi behöver förbättra framöver. V

9 mars var det så dags för årets andra match och Fjälkinge stod för motståndet. Samma lag som vi för övrigt möter i premiären. 

Det var blåsigt och småregnigt dvs en helt vanlig dag på Maxilandia. Matchen inleddes direkt med att Ström löpte igenom men i skottögonblicket blev han knuffad så det blev inget avslut. Vi fortsatte att äga boll och fick fram i bra lägen flera gånger. I vårt stora övertag sticker Fjälkinge upp och deras snabba ytterspringare lobbar in ledningsmålet för våra motståndare. 

Vi skapar flera chanser båder frilägen och andra bra avslutslägen men deras målvakt gör en riktigt bra match för dagen. Vi tilldöms även en straff som deras målvakt räddar 1-0 till FIF i paus. I den andra halvleken fortsätter vi att trumma på och väggspel mellan David och Ström resulterar i 1-1 när David dundrar in kvitteringen. 

Några minuter senare räddar deras målvakt återigen ett friläge men strax efteråt placerar Jimmy in 2-1 efter passning av Robin. Kevin rundar sedan målvakten men kommer i dålig vinkel så han spelar Rydhög som gör 3-1. Sista 15 minuterna gör vi själva mål i egen bur  och bjuder in FIF i matchen helt onödigt. Matchen slutar 3-2 till oss. 

Summering: Mycket i vår prestation var bra idag och vi ska fortsätta att utveckla vårt sätt att spela. Vi kom till många avslut och det var utspritt på många spelare vilket gör oss oförutsägbara för våra motståndare, bra. Nu väntar Mjällby på onsdag i Hällevik klockan 19.30 och då hoppas vi på revansch efter förlusten i somras. 

Skribent: Stefan Persson
Epost: Adressen Gömd
VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info