Hoppa till sidans innehåll

Seger i höstpremiären

10 AUG 2018 22:50
En viktig match mot ett Lund och en möjlighet till revansch efter förlusten i våras.
  • Skapad: 10 AUG 2018 22:50

En match där vinst skulle innebära ett betryggande avstånd till lagen under oss. Vi förväntade oss en match mellan två spelade fotbollslag vilket det också blev. Matchen inleddes jämt och vi skapade ett par hyfsade lägen innan Robin löpte igenom och hackades upp innaför straffområdet. Robin var iskall från straffpunkten och i 13 minuten stod det 1-0 till oss. Sedan tycker jag att Lund tar över bollinnehavet och kommer oroande långt in på vår planhalva innan vi stör dem. De skapar inga riktigt heta chanser men har väldigt mycket boll och vi får jaga boll alldeles för mycket. I slutet utav halvleken jämnar matchen ut sig och det står 1-0 till oss paus. 

I pausen pratar vi en del om vad vi behöver göra för att de inte ska få rulla boll såsom i den första halvleken. 

Den andra halvleken skiljer sig en hel del från den första för i den andra tvingar vi Lund slå passningar i svårare lägen vilket innebär att vi kan bryta bollen på farliga ytor.  I den 55 minuten blir Samme nergjord i en kontring och vi får kvällens andra straff som vi tyvärr bränner. Tio minuter senare gör Calle sitt första för kvällen när han snor bollen från målvakten. Det skulle komma mera för Calle då han i den 81 minuten och den 86 minuten fullbordade sitt hattrick för kvällen. I slutet utav matchen serverar Ola en passning som Elliot nickplacerar in och slutresultatet skrivs till 5-0.

Summering: Vi har haft några tunga veckor med flera skador och mindre goda insatser i träningsmatcher men idag visar vi verkligen oss från den bästa sidan. Vi jobbar hårt för varandra, tighta i försvaret och effektiva i vårt målskytte. En viktig trepoängare och en härlig start på en förhoppningsvis bra höst. En stor eloge till alla spelarna idag och nu siktar vi vidare på nästa vecka då Lunnarp väntar oss. 

! En grön och bra plan på Arkelstorps IP. 

!! En kollektiv arbetsinsats

!!! Nollan och ett effektivt anfallsspel. Proppen ur för Calle. 

Skribent: Stefan Persson
Epost: Adressen Gömd
VMA IK - Div 3 Södra Götaland, herr 2021
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info