Hoppa till sidans innehåll

Ifö Bromölla - VMA 1-1


Oavgjort 1-1 borta i derbyt mot Bromölla

 

Första halvlek är jämn och det skapas inte så många målchanser från nåt av lagen. Men VMA:s passningspel funkar bättre än på länge och stundtals trillar man boll riktigt bra. I den 25:e minuten belönas detta med en 1-0 ledning. Det är Winnberg och Grahm som väggar sig igenom hemmaförsvaret. Avslutet står Winnberg för som kallt sätter bollen då han är ren med målvakten. Spelet fortsätter vara jämt och hemmalaget har svårt att ta sig igenom VMA:s nykomponerade försvarslinje. Med Nils sjuk och Robban och Kardum avstängda så fick Axelsson starta och Giselsson vikariera för Nils som mittback. En uppgift som han skötte så bra så han riskerar att bli kvar där nere. Giselsson tillsammans med Håkan Leo var planens giganter. Bromöllas vassaste läge till kvittering är i slutet på halvleken då man har en frispark i bra läge. Önnervik gjorde dock en bra räddning på den fladdrande bollen.

Några minuter in i andra halvlek spelar VMA till sig ett kanonläge till 2-0. Grahm är i princip fri med målvakten men avslutet tar mitt på Olausson i hemmamålet. Efterhand är det Bromölla som tar över mer och mer. De skapar några riktigt bra chanser till kvittering och till sist kan VMA inte stå emot. Efter en kvart kan de göra 1-1. Bromölla fortsätter dominera spelet och i 20:e minuten så ordnar de en straff. Önnervik gör dock en mycket bra räddning och som VMA-supporter kändes denna räddning verkligen rättvis. Straffen föregicks nämligen av ett inkast till hemmlaget. Man tog detta inkast mycket snabbt och tjuvade nog uppemot tio meter. Det bidrog i högsta grad till friläget där Niklas Svensson kom på efterkälken. Det hela slutar med att Niklas döms för ruff och blir utvisad samtidigt som Bromölla får straff. Surt att han nu blir avstängd i nästa match. Med en man mer så kan Bromölla fortsätta att dominera spelet. Man skapar några chanser som mycket väl kunde blivit ett ledningsmål. Men trots att VMA är tillbakapressade under stora delar av halvleken så kommer man då och då i snabba och farliga spelvändningar. Men det blir inga fler mål i matchen och VMA är verkligen nöjda med en pinne idag. Man genomför matchen med stort hjärta och samtliga spelare slet verkligen. Extra plus idag går till Önnervik i målet och Giselsson och Leo i försvaret. Även till Grahm som sprang kopiöst mycket. Tyvärr blir han lite för ensam under långa stunder men med en man mindre så är det kanske förståeligt.

I nästa match väntar ännu ett formstarkt lag. På lördag kommer nämligen Rydaholm på besök i Arkelstorp. Det lag som kan ta tre poäng kommer verkligen kunna vara med i racet om seriesegern.

Laget:

Kristian Önnervik

Mattias Axelsson
Nicklas Svensson (65, utvisad)
Anders Giselsson
Håkan Leo

Patrick Isaksson
Björn Persson
Emil Svensson (60)
Rasmus Lundin

Andreas Grahm
David Winnberg

Avbytare:

Berat Gjyrevci (60)
Enis Bajrami
Mattias Erlandsson
Martin Lundborg

Uppdaterad: 01 MAR 2009 02:46
VMA IK - HA Div.4 Östra
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info