Hoppa till sidans innehåll

VMA - Rydaholm 1-4


Förlust hemma mot Rydaholm med 4-1

 

Årets första förlust på hemmaplan innebär att VMA nu definitivt är bortspelade från toppstriden

 

Trots de stora förlustsiffrorna på 1-4 (0-0) så var matchen helt jämn. Skillnaden mellan lagen idag var att Rydaholm satte sina chanser.

VMA börjar matchen bra och har ett visst spelmässigt övertag den första kvarten. Efter knappt tio minuter så är man ytterst nära att ta ledningen. Det är Grahm som får på en bra nick i kanonläge men Rydaholms målvakt gör en riktig klassräddning. Sen är det en period då spelet är helt jämnt. I 20:e minuten får VMA en frispark i bra läge. Berat får på en riktig kanon men Rydaholms duktige målvakt är med och kan rädda. I slutet på halvleken är det Rydaholm som har ett visst övertag men inga större chanser skapas och halvleken slutar 0-0.

Den andra halvan är spelmässigt precis lika jämn som den första. Men redan i den 5:e minuten så kan Rydaholm mycket olyckligt ta ledningen med 1-0. Det är en hög slumpboll som både Gisel, Önnervik i målet och en Rydaholmsspelare går på. Man kolliderar och bollen studsar mycket oturligt till Rydaholmsspelaren som kan ge bortalaget  det så viktiga 1-0 målet. Här kunde man verkligen prata om att bollen inte studsade hemmalagets väg. Inspirerade av sin ledning så kan de strax därefter även göra 2-0. Det är efter att hemmaförsvaret blir överspelade och bollen hamnar ute till höger i en ganska snäv vinkel. Rydaholmsanfallaren som avslutar har dock siktet väl inställt och kan snyggt skjuta upp bollen i nättaket. Efter detta har hemmalaget inget att förlora utan får satsa allt framåt. Man går över till en trebackslinje då Gisel tar klivet upp i banan. VMA tar nu över spelet men lyckas inte skapa de där riktigt heta lägena. Rydaholm kunde ju med en 2-0 ledningen i ryggen verkligen säkra i försvaret. Men i den 65:e minuten så fick VMA en rätt billig straff. Detta efter att Grahm ramlat lite väl enkelt i straffområdet. Tyvärr skjuter Rasmus den klockrent i stolpen och Christian som snappar upp returen skjuter högt över. Hoppet tänds dock igen när Giselsson i 70:e minuten mycket snyggt kan nicka in reducering till 2-1 efter en frispark. VMA fortsätter ha övertaget men kommer inte mer än till några halvchanser. Istället kan Rydaholm kontra in 3-1 i 82:a minuten. Man hinner även med att göra 4-1 i matchens sista sekund på ett helt uppgivet hemmalag.

Bäste spelare i hemmlaget idag var Ander Giselsson.. Dagens förlust innebär att VMA är borta från toppstriden medan Rydaholm i allra högsta grad är med i racet.

Laget:

Kristian Önnervik

Mattias Axelsson
Håkan Leo
Anders Giselsson
Robert Holmqvist

Christian Andersson
Björn Persson
Berat Gjyrevci
Rasmus Lundin

Andreas Grahm
David Winnberg (65)

Avbytare:

Patrick Isaksson (65)
Enis Bajrami
Mattias Erlandsson
Oskar Hall
Martin Lundborg

Uppdaterad: 01 MAR 2009 02:43
VMA IK - HA Div.4 Östra
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info