Hoppa till sidans innehåll

VMA - Växjö NIF 2-1


Vinst hemma mot Växjö Norra med 2-1

 

VMA gör en av sina sämre hemmamatcher för året. Trots det kan man ändå bärga hösteäsongens första trepoängaren. Stor matchhjälte blir Anders Giselsson som i slutet mycket fint och kraftfullt nickar in segermålet.

 

Höstens första trepoängare var verkligen efterlängtad. Vi får hoppas att denna seger kan ge laget lite självförtroende framöver.

Matchen inleds lite avvaktande från bägge håll. Efterhand så är det gästerna från Växjö som tar över spelet. De har ett bättre passningsspel än VMA och därigenom ett visst spelövertag. Men trots det lyckas de inte skapa några målchanser. Efter en halvtimmes spel så år det VMA som tar över och man lyckas under en period pressa tillbaka Växjö. Efter ett anfall hamnar bollen hos Berat ute till höger i straffområdet. Han fintar snabbt bort sin försvarare och skjuter bollen i målvaktens bortre kryss. En fin prestation av Berat efter att laget under en period lyckades höja bolltempot.
Första halvlek kan annars sammanfattas med att Växjö hade spelövertaget mot ett hemmalag som verkligen saknar självförtroende för tillfället. Detta märks då man i flera situationer agerar ängsligt.

Andra halvlek inleder VMA dock riktigt bra. Man skapar flera riktigt heta chanser men som tidigare under denna höst så lyckas man inte förvalta detta i mål. Grahm har bland annat ett läge helt ren med målvakten men får inte till avslutet. Växjö var riktigt pressade och hängde inte med inledningsvis. Matchen kunde och borde ha varit avgjord om man åtminstone kunde förvaltat hälften av chanserna.
I tionde minuten så är Grahmn på väg att komma helt fri igen men en Växjöförsvarare drar i både tröja och armar för att låsa honom. En solklar frilägesutvisning och bortalaget får spela resten av matchen med en man mindre. Istället för att VMA ska ta över matchen ännu mer så bjuds Växjö mer och mer in i matchen. Hemmalagets passningsspel är stundtals uselt. Växjö som slet och jobbade fick flera gånger komma i farliga spelvändningar efter rena bjudningspassningar i känsliga lägen från hemmalaget. Som tur var så förmådde Växjö ändå inte skapa några direkt heta lägen. Åtminstone inte förrän kvarten före slutet då man får ett mål bortdömt pga offside. Efter detta så är det Växjö som trots att man är en man mindre tar för sig mer i spelet. I 80:e minuten så kan de kvittera. Detta efter en av flera tillfällen då man i princip slår en passning i famnen på en motståndere. De vänder spelet snabbt och ordnar en hörna. Denna skruvas mycket elegant direkt i mål och kvitteringen till 1-1. Med endast 10 minuter kvar så förmår hemmalaget ändå att resa sig. Man får upp lite tempo igen och kan skapa några riktigt bra läge för ett nytt ledningsmål. Närmast är Enis som har ett skott som går stolpe ut. Med ett par minuter kvar av matchen så får VMA en hörna. Denna slås utåtskruvat och centralt kommer Giselsson i språng och med kraft och kan mycket resolut nicka in 2-1 målet.

Segermålet kändes verkligen förlösande för både publiken och hemmaspelarna. Vi hoppas nu att denna första trepoängaren i höst kan ge laget lite självförtroende inför derbyt nästa helg. För att kunna ge formstarka Bromölla en riktig match så krävs det att man höjer sig rejält.

Laget:

Kristian Önnervik

Mattias Kardum (55, skadad)
Nils Ekvall
Håkan Leo
Robert Holmqvist

Patrick Isaksson (70)
Berat Gjyrevci
Anders Giselsson
Rasmus Lundin

Andreas Grahm
Emil Svensson (60)

Avbytare:
Nicklas Svensson (55)
Christian Andersson (70)
David Winnberg
Enis Bajrami (60)
Martin Lundborg

Uppdaterad: 01 MAR 2009 02:49
VMA IK - HA Div.4 Östra
Limugnsvägen 4
291 55 Arkelstorp
Telefon: 0733091122
E-post: This is a mailto link

 

 

Ekvalls Fastigheter

 

mio logga

 

8313_web_130x40_c_pos_2

 

SKAFAB

 

ABK

Postadress:
VMA IK - Fotboll
VMA IK, Limugnsvägen 4
29155 Arkelstorp

Kontakt:
Tel: 0733091122
E-post: This is a mailto link

Se all info